kopings-mailis

Direktlänk till inlägg 9 juli 2009

Hjärtat.

Av Mailis Oskarsson - 9 juli 2009 19:24


En ung man stod på stadens torg, och förkunnade att han hade det vackraste hjärtat som finns. En stor samling av folk, stod och beundrade hans vackra hjärta.


Det var inte en endaste rispa eller märke i det. Ja, de var alla överens om att detta var det vackraste hjärta de någonsin sett. Den unga mannen blev så stolt att han började förkunna ännu mer om sitt vackra hjärta. Plötsligt närmade sig en gammal man och ställde sig längst fram i publiken och sa:

Ditt hjärta är inte på långa vägar så vackert som mitt!!
Publiken och den unga mannen tittade på den gamle mannens hjärta

Det slog med starka slag, men det var fullt med ärr. Och det fanns ställen där man såg att bitar tagits ut, och ersatts med andra bitar. Som passade dåligt, så att det hade blivit taggigt och kantigt där de satts in. Det fanns t o m ställen där det faktiskt fattades bitar, och där det hade blivit djupa hål





Publiken stirrade!! Hur kunde han säga att hans hjärta var vackrare tänkte de. Den unga mannen tittade på den gamles hjärta, såg dess tillstånd och skrattade. Du måste skoja, jämföra ditt hjärta med mitt, mitt är perfekt och ditt är fullt med ärr och märken.



Ja, sade den gamle mannen. Ditt hjärta har ett perfekt utseende, men jag skulle aldrig vilja byta mitt hjärta mot ditt. Du förstår, att varje ärr representerar en person som jag har givit min kärlek. Jag tar ut en bit av mitt hjärta och ger till dem, och ofta får jag en bit av deras hjärta tillbaka som passar in i den tomma platsen i mitt hjärta.

Men eftersom bitarna inte är exakt likadana, så finns det lite taggiga kanter på mitt hjärta. Men dessa vårdar jag ömt, för de påminner mig om den kärlek vi delade. Ibland har jag gett bort bitar av mitt hjärta, men inte fått någon bit tillbaka av den andra personen. Det är därför jag har en del tomma hål i mitt hjärta!! Att ge av sin kärlek är att ta en chans.

Trots att dessa tomma hål smärtar och står öppna, så påminner de mig om den kärlek jag har för dessa människor, och hoppas att de någon gång kommer tillbaka och fyller det tomma hålet i mitt hjärta som står och väntar på dem. Så nu kanske du kan se vad verklig skönhet är?

en unga mannen stod med tårarna sakta rinnande nerför kinderna. Han gick fram till mannen, stoppade in handen i sitt unga perfekta hjärta och rev ut en bit. Han erbjöd biten med darrande händer till mannen. Den gamle mannen tog emot biten av hans hjärta, stoppade in den i sitt hjärta, och tog sen en bit ur sitt eget ärrade hjärta och stoppade in det i såret på den unges mannens hjärta. Biten passade, men inte perfekt så det blev lite taggiga kanter.

Den unge mannen tittade på sitt hjärta, som inte var perfekt längre. Men ändå vackrare än någonsin, eftersom kärleken från den gamle mannen blandades med hans. De kramade om varandra och gick iväg sida vid sida!!


Tänkvärda ord:

Det som är bra för hjärnan

är bra för hjärtat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mailis Oskarsson - 5 juni 2017 11:19

Skäller du ut ditt barn om det pruttar bland folk? Eller väntar du tills ett bättre tillfälle och berättar lugnt och sansat varför man inte gör så? Den här historien som en mamma har delat med sig av tycker jag är ett superbra exempel på varför man...

Av Mailis Oskarsson - 12 maj 2017 22:59

            Jesper Blomqvist vann ”Let’s dance” 2017 Tog hem segern efter rafflande finalen     Men Anja Persson var också jätteduktig! ...

Av Mailis Oskarsson - 5 maj 2017 22:55


    Ikväll åkte Ellen Bergström ur Lets dance!

Av Mailis Oskarsson - 21 april 2017 23:08


              Ikväll var det Anders Övergårds tur att åka ur Lets Dance! ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Väder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards