kopings-mailis

Alla inlägg under augusti 2009

Av Mailis Oskarsson - 22 augusti 2009 16:01Efter några dagar tyckte vi att vi skulle resa vidare.Vi hamnade i Marstrand.Det är en ö med en massa småöar runt omkringDet är ju en bilfri ö så vi fick åka färja över utan bil men vi hade ju cyklar med ossMarstrand är ju en seglarmetropolpå Västkusten.Nu hade ju värsta ruschen gett sig så här sent på sommaren så det var riktigt behagligt attcykla omkring och titta på alla pittoreska hus men sinsnickarglädje. 


Mitt oppe på ön Marstrand ser man Carlstens Fästning torna opp sig.Vi skulle ju förståss ta oss opp dit,men det var en aning jobbigt för två stycken som har dåliga hjärtan.Trodde nästan gubben skulle få ge opp.Väl däroppe fanns det ju mycket att se men efter ett tag tog vi fram vårat fika och njöt av den oppe på toppen.Då fick vi plötsligt främmande.Finns mycket måsar här på Västkusten men att hitta en tam sådan oppe på toppen av en fästning var trevligt.Sedan njöt vi av utsikten innan vi tog ossner därifrån.En härlig dag i Marstrand.


Fortsättning följer.


ANNONS
Av Mailis Oskarsson - 21 augusti 2009 17:52

  


Hej på er!Ja,nu har jag varit ute på husvagns-semester med min särbo(fd man)Vi har kuskat runt på Västkusten.Väntade till Augusti för att vädret skulle bli bättre.Det har ju nämligen regnat halva sommaren och när dethar varit varmt så har det varit outhärdligt då med.Alldeles lagomt att åka nu,mindre med turisteroch svalare på nätterna.Första natten sov vi på en liten familjecamping i Skara.Dagen efter åkte vi vidare till Varberg.Vilket smultronställe!Härliga cykelvägar utefter stranden,nakenbad,Varbergs Hälsohem,

Ett jättefint kallbadhus

Varbergs fästning

mycket fina båtar i hamnen och jättestor Marknad varje torsdag på torget bl.a

Klart man måste åka till Ullared när man ändå var bara 3 mil därifrån.

Har aldrig i mitt liv sett så mycket människor i en affär!


Fortsättning i morgon.

                       ANNONS
Av Mailis Oskarsson - 8 augusti 2009 10:55 Nu tar jag och min älskade dator lite semester

men återkommer om nån vecka.


Av Mailis Oskarsson - 7 augusti 2009 23:26


Jag har varit på en härlig resa opp till

Älvlarleby utanför Gävle.Där har en en

kinesisk man låtit bygga opp ett hotell

som han döpt till

Dragon Gate.

Dragon Gate är ett kinesiskt affärs- och kulturcentrum under uppförande vid E4 öster om Dalälven i Älvkarleby

Dragon Gate hette ursprungligen "Hotell Älvkarlen" och byggdes 1986 av det kommunala fastighetsbolaget Östanå. 1988 gick verksamheten i konkurs efter lönsamhetsproblem och följande år blev fastigheten flyktingförläggning. 1992 såldes Hotell Älvkarlen för fem miljoner kronor till Erland Ågren och Eriks Friis, som 2004 sålde fastigheten vidare till den kinesiske affärsmannen Jingchun Li (李经春), från Zhejiang, som gjort en förmögenhet på att tillverka myggmedel.

Li döpte om hotellet till "Dragon Gate" och drog upp planer för att bygga om fastigheten till en mötesplats för svenska och kinesiska affärsmän med stöd från Invest in Sweden Agency. Ett kinesiskt torg anlades i anslutning till hotellet och en staty av det buddhistiska helgonet Guanyin restes 2005 på väl synlig plats från E4:an. 

Terrakottaarmén upptäcktes år 1974 av bönder som skulle gräva en brunn. Detta skulle visa sig bli ett av 1900-talets största arkeologiska fynd. Hittills har 8 0000 soldater tillverkad i bränd lera (terrakotta) påträffats i närheten av staden Xian i centrala Kina.
Armén uppfördes på order av kejsare Qin Shi Huangdi (som regerade Qin från 246 och hela Kina från 221 fram till sin död 210 f.Kr.) för att vakta dennes grav.
Kejsarens gravområde, av vilket terrakottaarmén är en del, påbörjades 246 f.Kr och man uppskattar att det tog 700 000 arbetare och hantverkare 39 år att färdigställa det.
Lersoldaterna är i naturlig storlek. Eftersom alla har unikt ansiktsdrag är det möjligt att de ska efterlikna riktiga soldater.

Av Mailis Oskarsson - 5 augusti 2009 21:33

Nalle Puh filosofi;
När man är en Björn med mycket liten hjärna och Tänker ut saker,  upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.


Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan hellre korta, lätta ord som 'Vill du ha lite mat?'


" Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem "


" Om du försöker att ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte " Nej ! " när någon frågar om du är hemma ! "


Alla kan inte och somliga vill inte. Så är det bara


Man kan inte annat än respektera någon som kan stava till tisdag, även om han inte stavar rätt.


När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara besluta dig för vilken som är den högra - sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra


En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.


När du bär med dig en burk honung som du ska ge bort till en vän på hans födelsedag stanna inte på vägen och ät upp den.


Tänkvärda ord:

Titta in till någon när som helst om du känner för det.

Säger dom "Usch,är det du"kan du ju titta ut igen.

Kloka ord av Nalle Phu


Av Mailis Oskarsson - 4 augusti 2009 19:32Kan man verkligen lita på Läkarna????????

Tänkvärda ord:

Man behöver inte vara dum

bara för att man ser sån ut.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Väder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kopings-mailis med Blogkeen
Följ kopings-mailis med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se