kopings-mailis

Direktlänk till inlägg 17 juli 2010

Jag vägrar..

Av Mailis Oskarsson - 17 juli 2010 22:30

Denna vers fann man när man städade ur en byrålåda, som tillhört en dam på ett äldreboende i Sverige. Personalen upplevde damen som glömsk och dement. Hon hade gömt versen i sin byrålåda vid sängen och den hittades efter hennes död.
Jag vägrar bli en anständig, snäll, äldre kvinna som ingen märker.

 

Jag vägrar tjocka strumpor, hatt, gåvänliga skor, vaggklocka med pendel och glasögon med snöre.

 

Jag vägrar krulla håret, andvända tandprotes, hörapparat, klä mig i grått, ha kortklippta naglar, prata sjukdommar och undra vad grannen gör i väntan på sista dagen.

 

Jag vägrar färdtjänst, brun käpp, kaffe med söt gräddtårta, gudtjänst på söndagar, vävning, bingo, grupputflykt, gymnastik, bakning ,lördagsbesök och lägger mig aldrig före klockan 20,00 i väntan på den sista dagen.

 

Jag vill leva hela livet, höra, se, smaka, lukta, känna, våga och bestämmer själv. Om jag så skall dansa naken på ängarna ljusa, varma sommarnätter, äta korv med bröd varje dag, gå barfota till affären i en långklänning. Sova när jag vill och vakna när jag vaknar, hoppa i vattenpölar, ligga på mjuka gräsmattor och dricka brännvin vid en sjö. I soluppgången. I väntan på den sista dagen.
  
Jag vill leva hela livet. Vistas bland älgar och myror i skogen, spela flöjt och grammofon på kvällarna. Måla vad jag på ytterdörren. Ha en man i min säng varje natt, plocka vilda blommor, titta efter unga män. Jag vägrar bli en snäll äldre dam som ingen märker.
  

 

Tänkvärda ord:

 

Det är bättre att ta ut glädjen i förskott än att inte glädja sig alls.

 

 
ANNONS
 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

20 juli 2010 14:55

Underbart kloka ord!
Soliga kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mailis Oskarsson - 5 juni 2017 11:19

Skäller du ut ditt barn om det pruttar bland folk? Eller väntar du tills ett bättre tillfälle och berättar lugnt och sansat varför man inte gör så? Den här historien som en mamma har delat med sig av tycker jag är ett superbra exempel på varför man...

Av Mailis Oskarsson - 12 maj 2017 22:59

            Jesper Blomqvist vann ”Let’s dance” 2017 Tog hem segern efter rafflande finalen     Men Anja Persson var också jätteduktig! ...

Av Mailis Oskarsson - 5 maj 2017 22:55


    Ikväll åkte Ellen Bergström ur Lets dance!

Av Mailis Oskarsson - 21 april 2017 23:08


              Ikväll var det Anders Övergårds tur att åka ur Lets Dance! ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Väder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kopings-mailis med Blogkeen
Följ kopings-mailis med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se