kopings-mailis

Direktlänk till inlägg 23 januari 2013

Tänk efter..

Av Mailis Oskarsson - 23 januari 2013 22:21

Det var en gång en liten pojke som lätt blev arg.Hans pappa gav honom en näve full med spikar och sa åt honom att varje gång han blev arg ska han gå bakom huset och slå i en spik i staketet. Första dagen slog pojken in 37 spikar. Efter några veckor lärde han sig kontrollera sin vrede och antalet spikar minskade hela tiden.Han mårkte att det är lättare att behärska sin vrede än att sli in spikar i ett staket. Slutligen kom den dagen då han inte blev arg en enda gång. Han sa det till sin pappa och denne föreslog honom att dra ut en spik från staketet varje dag han inte blir arg alls. Dagarna gick, och efter en tid kunde pojken tala om för sin pappa att det inte fanns en enda spik kvar i staketet Då tog pappan pojkens hand och ledde honom till staketet. Där sa han till honom: "Det var bra gjort, min pojke men titta på alla dessa hål. Det här staketet blir aldrig mer som det varit. När du säger något i vredesmod lämnar det just sådana här ärr. Som om du skulle sticka in en kniv i en människa och dra ut den igen. Det spelar ingen roll hur många gånger du ber om förlåtelse, skadan är redan skedd. En skada orsakad av ett ovänligt ord kan göra lika ont som ett fysiskt slag. Vänner är i själva verket väldigt ovanliga ädelstenar. Dom gör dig glad och stödjer dig i allt. Dom lyssnar till dig, när du har bekymmer, berömmer digoch är alltid redo att öppna sitt hjärta för sig."

Författare okänd


Tänkvärda ord.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lambergsfrua

27 januari 2013 16:58

Vilken fin och klok liten berättelse, Mailis! Jag har inte bloggvandrat på ett tag, men nu kände jag att ville komma in till dig och läsa dina klokskaper och roligheter. Tack för att du delar med dig så frikostigt!
Det ska bli spännande att följa Farmen nästa vecka. Jag tror ju att Dolores kommer att röra om rejält i grytan. Lustigt nog har jag ingen riktig favorit den här gången, men det lär väl visa sig allt eftersom tiden går. Själv skulle jag inte stå ut en vecka med de intrigerna och elakheterna - framför allt inte elakheterna. Mobbning kallar jag det, något vi aldrig får acceptera - utom tydligen i ett underhållningsprogram. Visst är det märkligt!
Önskar dig en skön söndagskväll.
Stor kram,
Lambergsfrua

Mailis Oskarsson

27 januari 2013 19:46

Åh,hej min vän!Kul att se att du mår bra?
Själv ska jag strax åka till las palmas och fira min 70-årsdag.Skönt att komma hemifrån ett tag!Pojken som blev hjärnskadad har 9 assistenter som sköter honom dygnet runt.Jag försöker koppla av från honom så gott det går.Men en mamma är alltid en mamma!
Visst är det vuxenmobbing på "farmen"men ändå kan man inte låta bli att titta.
Kremen till min härliga vän Lambergsfrua!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mailis Oskarsson - 5 juni 2017 11:19

Skäller du ut ditt barn om det pruttar bland folk? Eller väntar du tills ett bättre tillfälle och berättar lugnt och sansat varför man inte gör så? Den här historien som en mamma har delat med sig av tycker jag är ett superbra exempel på varför man...

Av Mailis Oskarsson - 12 maj 2017 22:59

            Jesper Blomqvist vann ”Let’s dance” 2017 Tog hem segern efter rafflande finalen     Men Anja Persson var också jätteduktig! ...

Av Mailis Oskarsson - 5 maj 2017 22:55


    Ikväll åkte Ellen Bergström ur Lets dance!

Av Mailis Oskarsson - 21 april 2017 23:08


              Ikväll var det Anders Övergårds tur att åka ur Lets Dance! ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Väder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kopings-mailis med Blogkeen
Följ kopings-mailis med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se