kopings-mailis

Direktlänk till inlägg 18 november 2013

Bara så ni vet!!!!

Av Mailis Oskarsson - 18 november 2013 19:40


en del saker mår man bäst av att inte veta,... såsom:  
Alla människor bär faktiskt på hundratals små djur, som lever ett stilla och obemärkt liv på vår kropp. Man behöver emellertid mikroskop om man vill se närmare på sin hyresgäster, för de så kallade hårsäckskvalstren är inte mer än 0,2-0,3 millimeter långa. Kvalstren, som har en kropp med åtta korta ben och en lång tjock svans, håller till i talgkörtlarna i huden och i hårsäckarna, där varje enskilt hårstrå växer. Där sitter de med huvudet nedåt och lever av döda hudceller och vätska från svett- och talgkörtlar. En hona kan lägga upp mot 25 ägg i en enda hårsäck. De unga kvalstren sitter tätt packade i hårsäcken medan de utvecklas, men när de blir vuxna kryper de ut, parar sig och hittar en ny hårsäck där de kan lägga sin ägg. Efter äggläggningen dör de. Hela processen tar runt två veckor. En människa bär i genomsnitt runt på omkring tusen kvalster. De flesta sitter i pannan, men man hittar även kvalster runt näsan, i örongångarna, omkring ögonlocken och hos kvinnor dessutom i huden runt bröstvårtorna. Det är härifrån de flesta av oss får våra hårsäckskvalster. När barnet blir ammat, kryper kvalsten från huden omkring bröstvårtorna och över på barnets panna. Hårsäckskvalster låter kanske inte så trevligt, men de tycks inte göra någon skada. Ytterst få personer upplever någon allergisk reaktion, och för de flesta av oss är huskvalstren ganska bra. Enligt vissa forskare fungerar nämligen kvalstren som ett slags ”gymnastik” för vårt immunförsvar, som hela tiden måste bekämpa små illasinnade kryp.

Tänkvärda ord:

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lambergsfrua

18 november 2013 23:11

Fy katten vad läskigt! Även om jag vet att det är så, vill man helst inte känna till det. Då kan man ju förstå varför det kliar på kroppen lite då och då ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

Mailis Oskarsson

19 november 2013 22:51

Ha..ha...ja,visst är det otäckt om man börjar tänka på det!!!!
Kramen från mig till dig!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mailis Oskarsson - 5 juni 2017 11:19

Skäller du ut ditt barn om det pruttar bland folk? Eller väntar du tills ett bättre tillfälle och berättar lugnt och sansat varför man inte gör så? Den här historien som en mamma har delat med sig av tycker jag är ett superbra exempel på varför man...

Av Mailis Oskarsson - 12 maj 2017 22:59

            Jesper Blomqvist vann ”Let’s dance” 2017 Tog hem segern efter rafflande finalen     Men Anja Persson var också jätteduktig! ...

Av Mailis Oskarsson - 5 maj 2017 22:55


    Ikväll åkte Ellen Bergström ur Lets dance!

Av Mailis Oskarsson - 21 april 2017 23:08


              Ikväll var det Anders Övergårds tur att åka ur Lets Dance! ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Väder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kopings-mailis med Blogkeen
Följ kopings-mailis med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se