kopings-mailis

Direktlänk till inlägg 16 februari 2017

En otrolig historia!

Av Mailis Oskarsson - 16 februari 2017 12:11

Våra husdjur är också våra bästa vänner, så att vakna upp en morgon och att inse att de är försvunna skulle vara som att vakna till en mardröm. Detta blev den obehagliga verkligheten för två hundägare i Seattle, USA, men med hjälp av volontärer och en trogen hund kunde äventyret sluta väl.

Efter att hundarna Phoebe och Tillie varit borta i fem dagar, skickade den lokala djurskyddsföreningen Vashon Island Pet Protectors ut en efterlysning på Facebook. Där vädjade de till allmänheten att hjälpa till att hitta dem.

Två dagar senare hade de fortfarande inte återfunnit varken Phoebe eller Tillie, men hoppet tändes när en privatperson hörde av sig och berättade att han sett en röd setter som matchande Tillies beskrivning. Hunden hade setts springa fram till mannens hus, för att sedan vända om och bege sig in i skogen.

Frivilliga begav sig direkt iväg till platsen för att försäkra sig om att det var Tillie som synts till. När de började ropa hennes namn, hörde de snart ett svagt hundskall svara dem. De följde ljudet, och när de nådde platsen hittade de Tillie sittandes på kanten av en gammal cistern. Det volontärerna fann på botten var däremot helt otroligt.

   

På botten satt nämligen den andra försvunna hunden Phoebe, och kunde inte ta sig upp. Tillie hade vakat vid sin väns sida under en hel vecka, med undantag från de gånger hon sprungit och sökt hjälp. Efter räddningen återförenades hundarna med sina familjer, och ska efter omständigheterna må bra.

Tillie hyllas nu som en hjälte, och vi kan inte annat än att stämma in i lovorden. Äkta vänskap begränsas uppenbarligen inte till förhållandet mellan människa och hund, och vi hoppas alla att både Phoebe och Tillie fick varsitt stort ben efter den hemska mardrömsveckan.


Tänkvärda ord:

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mailis Oskarsson - 5 juni 2017 11:19

Skäller du ut ditt barn om det pruttar bland folk? Eller väntar du tills ett bättre tillfälle och berättar lugnt och sansat varför man inte gör så? Den här historien som en mamma har delat med sig av tycker jag är ett superbra exempel på varför man...

Av Mailis Oskarsson - 12 maj 2017 22:59

            Jesper Blomqvist vann ”Let’s dance” 2017 Tog hem segern efter rafflande finalen     Men Anja Persson var också jätteduktig! ...

Av Mailis Oskarsson - 5 maj 2017 22:55


    Ikväll åkte Ellen Bergström ur Lets dance!

Av Mailis Oskarsson - 21 april 2017 23:08


              Ikväll var det Anders Övergårds tur att åka ur Lets Dance! ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Väder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kopings-mailis med Blogkeen
Följ kopings-mailis med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se