kopings-mailis

Senaste inläggen

Av Mailis Oskarsson - 19 mars 2017 22:18

 

Årets vinnare av "Farmen"Niklas Ravnestam!!

ANNONS
Av Mailis Oskarsson - 18 mars 2017 11:28

     

Den första som åkte ur "Lets dance"i år var Boxaren Mikaela Laurén .Hon var inte sämst på golvet denna kväll, men gick ändå på en snyting. Hon drog inte tillräckligt med tittarröster och hennes tango blev sista dansen.

ANNONS
Av Mailis Oskarsson - 15 mars 2017 16:51

 

Linda Hammar slår ett slag för alla med handikapp: "Det är viktigt att man får vara sig själv"
 
 

Bara de som lever med ett handikapp kan veta hur det verkligen är, därför upplever många att det är jobbigt att utstå fördomar om vad de klarar och inte, det menar Linda Hammar från tv-programmet I en annan del av Köping. Nu kämpar Linda för att handikappade ska bli accepterade för dem de är, utan fördomar.
– Vi kan mycket mer än ni tror, säger den 44-åriga profilen från TV4-serien "I en annan del av Köping".

   
 

44-åriga Köpingsbon Linda Hammar vann svenska tv-tittarnas hjärtan redan första gången hon okänd dök upp i tv-programmet I en annan del av Köping. Med sitt glada humör och positiva inställning till livet blev hon snabbt en älskad person, men för Expressen berättar hon att det inte alltid varit så enkelt, då hon lever med handikapp.
– Jag kan ju inte hjälpa att mina ben inte alltid lyder och att jag måste köra rullstol ibland. Då är det viktigt att man får vara sig själv.

Linda berättar att hon har svårt att gå och att hennes hjärna inte funkar som andras, men att folk som lever med handikapp inte vill bli behandlade annorlunda. Därför har hon en uppmaning till de som inte är vana att umgås med funktionshindrade.  
– Fråga om det är något som du undrar över. Jag tar inte illa upp om du undrar något om mitt handikapp om du bara frågar på ett snällt sätt, säger hon till
Expressen.

För Linda är det viktigast att vara en bra kompis, därför brukar hon hjälpa till med det hon kan, till exempel att läsa för sina kompisar.
– Vi kan mycket mer än ni tror, säger Linda.

Linda Hammars inställning till livet är en inspiration inte bara för de som lever med handikapp, utan för alla. Alla kan lära av hennes positiva och fina attityd

Av Mailis Oskarsson - 11 mars 2017 22:13

   

Robin Bengtsson vinner schlagern!

Av Mailis Oskarsson - 16 februari 2017 12:11

Våra husdjur är också våra bästa vänner, så att vakna upp en morgon och att inse att de är försvunna skulle vara som att vakna till en mardröm. Detta blev den obehagliga verkligheten för två hundägare i Seattle, USA, men med hjälp av volontärer och en trogen hund kunde äventyret sluta väl.

Efter att hundarna Phoebe och Tillie varit borta i fem dagar, skickade den lokala djurskyddsföreningen Vashon Island Pet Protectors ut en efterlysning på Facebook. Där vädjade de till allmänheten att hjälpa till att hitta dem.

Två dagar senare hade de fortfarande inte återfunnit varken Phoebe eller Tillie, men hoppet tändes när en privatperson hörde av sig och berättade att han sett en röd setter som matchande Tillies beskrivning. Hunden hade setts springa fram till mannens hus, för att sedan vända om och bege sig in i skogen.

Frivilliga begav sig direkt iväg till platsen för att försäkra sig om att det var Tillie som synts till. När de började ropa hennes namn, hörde de snart ett svagt hundskall svara dem. De följde ljudet, och när de nådde platsen hittade de Tillie sittandes på kanten av en gammal cistern. Det volontärerna fann på botten var däremot helt otroligt.

   

På botten satt nämligen den andra försvunna hunden Phoebe, och kunde inte ta sig upp. Tillie hade vakat vid sin väns sida under en hel vecka, med undantag från de gånger hon sprungit och sökt hjälp. Efter räddningen återförenades hundarna med sina familjer, och ska efter omständigheterna må bra.

Tillie hyllas nu som en hjälte, och vi kan inte annat än att stämma in i lovorden. Äkta vänskap begränsas uppenbarligen inte till förhållandet mellan människa och hund, och vi hoppas alla att både Phoebe och Tillie fick varsitt stort ben efter den hemska mardrömsveckan.


Tänkvärda ord:

 


Av Mailis Oskarsson - 13 februari 2017 11:37

 


Det gäller att vara tydlig när man ger lite omtöcknade personer tips. I deras desperation att bli bättre kan saker och ting lätt misstolkas – och det kan i sig leda till katastrof. Det är den här historian ett bra exempel på.

 

Den 59-årige mannen ringer till sin chef på morgonen och berättar att han blivit sjuk och därför inte kan komma in och jobba.
– Inga problem säger chefen, men tillägger:
– När jag är sjuk brukar jag ligga med min fru – och det hjälper nästan alltid. Testa det!

Mannen tackade för tipset och sa att han hoppades kunna friskna till och vara tillbaka på sitt jobb dagen efter.

På väg hem från kontoret ringer chefen upp 59-åringen för att höra hur det är med honom.
– Jo, tack, det är bättre. Jag gjorde precis som du sa. Vad fint ni har det hemma, förresten…


Av Mailis Oskarsson - 27 januari 2017 12:55

 

Tänkvärda ord:

 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Väder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kopings-mailis med Blogkeen
Följ kopings-mailis med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se